Uzticies

2021.07.19. | Autors: |

Vainas apziņa izsūc dzīvību no mūsu dvēselēm. Žēlastība to atjauno.  Nevienam nebija pamatotāka iemesla izjust vainas apziņu kā apustulim Pāvilam. Viņš bija organizējis kristiešu nāvi — terorismu seno laiku versijā. Tomēr Pāvils nodeva savu vainu Jēzum. Rezultātā viņš varēja rakstīt: “Brāļi, es vēl nedomāju, ka pats būtu to satvēris, bet vienu gan — aizmirsdams to, kas aiz manis, stiepdamies pēc tā, kas priekšā, es dzenos pretim mērķim, goda balvai — Dieva debesu aicinājumam Kristū Jēzū.” (Filip.3:13–14).

Ko apustulis sacītu tiem, kas izjūt vainas apziņu? Vienkārši tā: “Priecājieties par Kunga žēlastību! Uzticieties Viņa spējai piedot! Paļaujieties tikai un vienīgi uz Kristus žēlastību!”

 Trauksme laupa mums mieru. Šis citāts, kas bieži tiek piedēvēts Čārlzam Spērdžonam, paskaidro: “Trauksme neatbrīvo rītdienu no bēdām, bet tikai iztukšo šodienu no tās spēka.” Visuma Dievs ir mūsu pusē, kas vēl mums būtu vajadzīgs? Dievs ir mūsu Radītājs, Pestītājs, Apgādātājs, Uzturētājs, Vadītājs un Aizstāvis. Turklāt Dievs ir labs. Dievs ir labs pret mums, un Dievs ir labs tajā, ka ir Dievs! Tāpēc uzticēsim Viņam savu ceļojumu uz Apsolīto zemi. Korija Ten Buma (Corrie Ten Boom) mums piedāvā lielisku moto: “Nekad nebaidies uzticēt nezināmu nākotni zināmam Dievam.” Un patiesībā mēs jau zinām, kā šis stāsts beigsies – Jēzus uzvar! Un mēs esam kopā ar Viņu! Vai jūs uzticēsieties Viņam, ka Viņš parūpēsies par visām jūsu dzīves vajadzībām, tostarp par jūsu glābšanu? Vai jūs uzticēsieties Viņam, ka Viņš jūs droši aizvedīs uz debesu mājām nevis jūsu nopelnu dēļ, bet gan Viņa nopelnu dēļ, kas jums ir dāvāta kā dāvana? Es aicinu jūs izvēlēties ticību, nevis bailes! Izvēlēties uzticību, nevis trauksmi!


Pagaidām komentāru nav
Raksts publicēts kategorijā(s): Ticība

Komentāru RSS (Varat automātiski saņemt komentārus RSS lasītājā!)

Uzrakstiet savu komentāru

Lai komentētu, Jums ir jāautorizējas.