Valstības diženums

2021.07.19. | Autors: |

“Kas ir lielāks – vai tas, kas pie galda sēž, vai tas, kas kalpo? Vai gan ne tas, kas sēž pie galda? Bet es jūsu vidū esmu kalpam līdzīgs..”  (Lūkas ev. 22:27

Dieva valstībā lieluma mēraukla ievērojami atšķiras no pasaules lieluma mērauklas. Mūsu sabiedrība dievina bagātos, varenos, skaistos un atlētiskos. Pasaule pat apgalvo, ka kalpot citiem ir pazemojoši. Tomēr Dieva valstība pilnībā noraida pasaules cieņas mērauklu, piešķirot vislielāko godu tam, kurš kalpo visvairāk. Cilvēks, kurš kalpo nesavtīgi, ar mīlestību, nesūdzoties un nemeklējot atzinību, Dieva valstībā tiek augstu novērtēts.

Kad Jēzus un Viņa mācekļi ienāca augšistabā, mācekļi meklēja ievērojamāko vietu, kur apsēsties. Kamēr viņi neveikli gaidīja, lai viņus apkalpotu, Jēzus paņēma priekšautu un trauku un nomazgāja viņiem kājas (Jņ.ev.13:1-15).

Pasaule novērtēs jūsu nozīmīgumu pēc tā, cik daudz cilvēku jums kalpo. Dievam vairāk rūp to cilvēku skaits, kuriem jūs kalpojat. Ja jums ir grūti būt kalpotājam, lūdziet Jēzu iemācīt jums nesavtību un dot jums spēku sekot Viņa piemēram. Gaidiet Jēzus aicinājumu pievienoties Viņam, lai kalpotu citiem un tad tas nāks.


Pagaidām komentāru nav
Raksts publicēts kategorijā(s): Ticība

Komentāru RSS (Varat automātiski saņemt komentārus RSS lasītājā!)

Uzrakstiet savu komentāru

Lai komentētu, Jums ir jāautorizējas.